Foto van een bloesem in bloei

Sociaal en betaalbaar eten, eerlijke arbeidsvoorwaarden en een veilig land: ook dáár gaat duurzaamheid over

Met mei verantwoordingsmaand in zicht werken steeds meer ministeries aan hun duurzaamheidsverslag. IenW organiseert er een bijeenkomst over, waarover je meer leest in deze nieuwsbrief. Ook vertelt Defensie waarom duurzaamheid belangrijk is voor de veiligheid van ons land en vind je de uitkomst van een onderzoek naar wat rijksambtenaren belangrijk vinden als het gaat om hun (duurzame) arbeidsvoorwaarden.

14 mei: Verslaglegging van duurzaamheid… hoe werkt dat?

De verantwoordingsdag staat weer voor de deur. Welke standaarden gebruikt het Rijk en voor welke uitdagingen en ontwikkelingen staan we? 

IenW nodigt rijkscollega’s uit om op 14 mei inzichten op te doen over duurzaamheidsverslaglegging bij de Rijksoverheid en te leren van elkaar. Meer weten of aanmelden? Kijk in de agenda.

Werken aan een verslag

Interview Fleur Stevens en Tülay Berk: “Verduurzaming maakt ons leger sterker”

Veiligheid en verduurzaming gaan hand in hand. “Sterker nog, het kan niet zonder elkaar”, zeggen Fleur Stevens, plaatsvervangend programmamanager duurzaamheid bij de Koninklijke Luchtmacht, en Tülay Berk, hoofd afdeling Duurzaamheid bij het ministerie van Defensie. “Verduurzaming maakt ons leger sterker.” Benieuwd hoe? Lees het interview met Fleur en Tülay.

Lees ook het interview met Chris Steensma, adviseur verduurzaming bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hoe kan het Rijk helpen om de CO₂-uitstoot van medewerkers te verminderen – óók in de privésfeer?

Fleur en Tülay in een helikopter

Onderzoek onder 17.000 ambtenaren naar arbeidsvoorwaarden: wat vinden we belangrijk?

Het Rijk verduurzaamt en daar hoort een duurzamere cao bij. Hoe belangrijk vinden rijksambtenaren duurzaamheid in hun arbeidsvoorwaarden? En welke individuele groene IKB-doelen zouden ze willen toevoegen? Lees het hier.

Beeldmerk van de Pilot duurzame CAO Rijk

Nieuwe cateraars DJI zorgen voor betaalbaar, sociaal én duurzaam eten

Betaalbaar duurzamer eten kan sinds kort in de bedrijfsrestaurants van kantoren, penitentiaire inrichtingen en op vergaderlocaties van DJI. Benieuwd hoe de nieuwe cateraars dit combineren met de sociale functie van voeding? Lees meer!

Lekker, gezond en duurzaam eten bij DJI

Rijksvastgoedbedrijf partner van het Haags Klimaatakkoord 2030

Samen met andere overheden en bedrijven werkt het RVB samen aan de verduurzaming van tientallen overheidsgebouwen. Met voor ieder gebouw een eigen plan aan maatregelen. Meer weten? Ontdek hun plannen.

Een binnentuin

Inspiratie op schrift: duurzame boekentips

Van de uitstoot van Croqs en negatieve emoties, tot hoopvolle alternatieven en tips om de moderne wereld te overleven: er kwam weer van alles voorbij in de Duurzame Boekenweek. Denk Doe Duurzaam maakte een compilatie van de duurzame boekentips van o.a. Rachel Kuijlenburg, Martien Das, Wessel Kouw en Reinier Guijt.

Agenda

  • 14 mei: Bijeenkomst duurzaamheidsverslaglegging bij de (Rijks)overheid
  • 15 mei: Verantwoordingsdag
  • 16 mei: Fiets naar je werk-dag
  • 25-31 mei: Week zonder Afval

Kijk voor meer belangrijke aankomende momenten en evenementen in onze agenda.

#DenkDoeDuurzaam

Samen werken we aan duurzamere bedrijfsvoering: groen, circulair en sociaal. Als grote organisatie we kunnen met elkaar een groot verschil maken. Voor een mooiere wereld.

Heb je zelf een mooi voorbeeld? Gebruik #DenkDoeDuurzaam op bijvoorbeeld LinkedIn.

Stuur de nieuwsbrief gerust door naar collega’s en relaties. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier.

Heb je vragen? Mail naar: DenkDoeDuurzaam@rijksoverheid.nl.

Colofon

Zie je voor jou aansprekende voorbeelden, deel deze nieuwsbrief dan met je collega’s en relaties die ook actief zijn op het gebied van verduurzamen van de (rijks)bedrijfsvoering. Laat ze weten dat ze zich kunnen inschrijven.

Dit is een uitgave van Denk Doe Duurzaam. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Disclaimer: Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.

Heb je vragen? Mail naar:

Denkdoeduurzaam@rijksoverheid.nl