Van films tot workshops: dit doet het Rijk tijdens de Nationale Klimaatweek 2024

In november is het zover, dan vindt alweer de vierde editie van de Nationale Klimaatweek (NKW) plaats. Overal in het land organiseren diverse organisaties en klimaatambassadeurs activiteiten om meer bewustzijn te creëren voor het klimaat. Ook het Rijk doet dit jaar weer mee: diverse ministeries en uitvoeringsorganisaties organiseren meerdere activiteiten voor rijksambtenaren. Want als wij veranderen, hoeft het klimaat dat niet te doen.

Van circulaire escaperooms tot creatieve workshops met restafval

Dit jaar vindt de NKW plaats van 11 tot en met 17 november 2024. Veel ministeries zijn al vroeg begonnen met goedgevulde programma’s. Om daarmee zoveel mogelijk collega’s tijdens de NKW te kunnen inspireren ook zelf de knop om te zetten. Denk aan lunchlezingen, circulaire escaperooms, een workshop met restafval, een kleding- en speelgoedbeurs en repaircafés. Uiteraard trappen de ministeries de NKW traditiegetrouw af door de NKW-vlag te hijsen om de voorbeeldrol van het Rijk te onderstrepen.

Van film tot goed gesprek

De week vóór de NKW (van 4 tot en met 8 november) kunnen Rijkscollega’s zich laten inspireren door verschillende korte films en documentaires over het klimaat tijdens het Filmfestival Kijk Klimaat. Om ook aan te moedigen tot actie, gaan collega’s na de films aan de hand van prikkelende stellingen het gesprek met elkaar aan. Wat kunnen we zelf doen? 

Doe mee met de NKW!

Iedereen kan iets doen voor het klimaat. Iedere stap is er één. Op nkw2024.nl zie je wat er in het land allemaal gebeurt en vind je veel tips om ook zelf een duurzame stap te zetten. Ben je Rijksambtenaar? Doe dan mee met één van de activiteiten die het Rijk organiseert. Je vindt de info op het Rijksportaal of intranet van jouw organisatie.